Pra-World Kite Festival 2015

Macam biasa, sejak 2008, SMKBT6 mmg kene sertai Festival Layang2 Antarabangsa. Jadi... awal2 tahun mmg dah bz kepala otak ni mencari idea yg sesuai dgn tema..
Tahun 2015 temanyer ada pelik sikit.... 'ulang tahun'
Mula2 dpt tahu dari Syukri n slps tu menyusul pulak surat... ingatkan ulang tahun sempena 20 tahun penganjuran festival ni... rupanya apa sahaja berkaitan ulang tahun...tapi, kami pun mula lambat, sbb byk sgt keje n kekangan... 3 Februari baru mula.. pertandingan mula 24 Februari...
Faiq.. mewarna..
ni hasil design aku utk trian kite... konon reben la tu... jadi prosesnyer sblum mewarna: melakar idea, mengolah, pilih yg terbaik,, buat satu n cuba naikkan.... kalu naik dgn cantik barulah buat banyak sampai 50 unit.....
Wan sai
Ni dah proses buat banyak2 la ni.. 50 unit semuanya.  selepas pilih warna  kertas jagung... kene potong ikot model prototaip... pastu kene renyukkan... 
pastu kene ratakan.... n warnakan...
pada masa yg sama kene ikat rangka... pasang rangka... pastu ikat teraju.... itu tugas si faiq... banyak kan kejenye? pastu kene sambung2.. kali ni kami guna kili utk sambung... setiap unit.
zoom... Serentak tu jugak.... kene siapkan Rokakku... dan layang2 ciptaan 2D... 

Masa mmg padat dgn aktiviti sekolah.. pdp.... keje sekolah... perghhh pengsan. tp yg bestnyer, SMK LKTP Belitong panggil team kami utk bg sikit tunjuk ajar sbb dorg baru first time nk join festival ni...
Ni team T6 dgn team SMK Belitong... dgn cikgunyer...
Ni design rokakku aku... ntah ler... ok ke tidak di mata pengadil nnt.... cgu sallehauddin kannn
ni 2 design utk rokkaku kami.... satu kotak hadiah n belon.. yelah belon kan slalu ada dlm majlis ulangtahun..
satu lagi cupcake.... atasnyer ada buah cerry...

gini  ler rupa dia...
Budak ikha n uwaiz pulak sibuk buat train kite motif belon... dgn  tulisan n motif yg sesuai..
ni antara hasilnyer
si Safwan kene buat ekor atau tali belon ni..
dengan pasang / lekatkan sekali... haaa tu hasilnyer. motif  korporat beberapa penaja/penganjur festival
Pastu kene cuba... cuba naikkan beberapa unit... ok ke tidak!! kalu x ok kene setting smula...
Si Shakir.. faiq n ikha tgh bergumbira la ni... sbb train kitenyer naik...
stiap petang la ktorg mmg ada kat skolah... time cuti pun ktorg x cuti...
cikgu dah x larat... tgok dr jauh...
yang ni kain rayon... aku gulung... nk buat tie n dye utk buat banner padang... kategori baru tahun ni...

guna teknik spiral laaaa

yg lain pun nk cuba jugak... hahhhh meh ler cuba
Namanyer celupppp, tp aku lebih byk titiskan warna....

bila tgok kesan warna yg merebak atas kertas gini... mcm rasa hasilnye cantik ni....
Hasil spiral syakir.... cantik..!!
Taraaaaaa......!!!
Ikha cuba leraikan ikatan....
si uwaiz tgokkk... ehehehehe
Haaaaaa..... cantikkk laaaa...Cantik kannn!!!
mmg cantikkkk... perasannn!!!
Yang ni dah siap canting.... dah warna pun....









0 arts:

Post a Comment

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.