Shah Rukh Khan Portrait in 10 mins by Sritam Banerjee

mampukah aku....

hurmmm.. tetiba harini dah 12 DISEMBER 2016... bererti 2017 tinggal lebih kurang 18 hari jer... macam2 rasa ada..... lebih terasa terlalu banyak benda nk buat tapi xterbuat... ada perancangan yg tak terlaksana. benar, kita mampu merancang tetapi Allah yg menentukan... tapi ni bukan pasal tu... pasal terlalu banyak saangattttttttttt benda nak buat... kalu disenaraikan tu ada 100 benda nk buat dalam setahun, msti ada 10 perkara yg x terbuat. dan biasa yg x terbuat tu msti yg berkaitan dgn impian diri sendiri.... atau tugasan sendiri sama ada rumah atau projek sendiri

maknanya juga... cuti sekolah dah nak abes.. 26 hb dis dah kene g sekolah la para guru...

yg mampu aku siapkan cuti sekolah ni... banyakkkkkkkkk

tapi.....hadoiii sedihh.... ada yg x siap lagi ni.... bengong kepala aku...
1. cover page majalah
2. Galeri seni... ni paling paling paling palinggggggggg perlu pengorbanan... masa rm idea dll... n aku perlukan KAWAN utk share terutama idea..... mana kawan aku nihhhhh... aku x de kawan ke....budak2 mmg ada tolong. banyak tolong tp dorang mestilah SYMP... xleh mandai2
3. album/dokumentasi sekolah
4. banner utk letak kat dinding bangunan ibnu sina n ar razi
5. mural...
6. fotobuk sendiri.. ada 4 buku.... ada due date tu... kalu x burn jer rm... oder online
7. kalender sndiri.. online jugak
8. stor rumah... dah macam sarang tikos
9. laman yg dah macam hutan x smpt nk kemas
10. pokok durian musang king yg mahal tu x tanam lagi.. padahal beli dah lebih 2 bulan. dok dlm polybag lg..
11. pokok2 bunga dgn pasunyer sekali huru hara.... x smpt nk gembur tanah apa lagi bubuh baja.... siram pun 2 hari sekali...
12..projek2 peribadi... buat panting asek sekerat jalan jer.... hadoiiii....

Impian n angan2 tu mmg melangit... nak buat itu n ini... tu x termasuk mmber mintak buatkan cenderahati utk pelancong2 beli kat pangkor...

x masuk lagi blog aku yg terbengkalai ...

nak harap org/bos kesian n kurangkan tugasan... hahhh jangan mimpilaaa... oder lagi adalahhh

cmne ni....
mampukah aku melakukannya...... mampukah
mampukahhhhh
tinggal beberapa hari jer...
kalu dah keje nanti.... mampuih x sempat nk buat semua ni.....
Tuhannn... Allahhh yg maha besar... tolonglah aku.....
Hasil carian imej untuk ampunkan aku ya allah

Zaen Kasturi (Dondang Sayang II)

soalan 1: pengemis dan anaknya bermain dengan kucing di kaki lima


ni idea jer tau... gabungkan mana yang sesuai smasa buat lakaran..
Hasil carian imej untuk pictures of beggars on the sidewalk
Hasil carian imej untuk pictures of beggars on the sidewalk
Hasil carian imej untuk pictures of beggars on the sidewalk
Hasil carian imej untuk the best shot of beggars on the sidewalk

Hasil carian imej untuk painting of a homeless women
Hasil carian imej untuk pengemis di kaki lima
Hasil carian imej untuk kid and cat
Hasil carian imej untuk kid and cat

Soalan Kertas 2 Pend. Seni Visual SPM 2016 susahhhhh gilerrr?????

Ehhh yeke yeke??????? Meh baca dulu soalan pasal ape.......
A ahhhh la.... susah betul la nora.... timah.... pian... ajis... huhuhu... meh kita kaji...

Soalan 1.... bunyi mcm best. Ada pengemis wanita.. mcm senang jer... tp yg jadi susah tu soalan mintak ada anak kecil main dgn sekor kucing... pastu dia duduk kat atas kotak di kaki lima bangunan.. Jadi objek yg msti ada....
1. pengemis wanita
2. anak kecil
3. kucing
4. kotak
5. kaki lima bangunan
jarak dekat weiiii..

Soalan 2.... susah jugak.... objek yg msti ada...
1. beberapa org pekerja. 2 - 3 orang ok la kannn
2. kayu n atap bertaburan atas tanah
3. bumbung rumah
pastu ada kesan kene landa ribut... situasi

Soalan 3... ok sikit la kot... alam haiwan. mesti ada...
1. beberapa ekor semut
2. bangkai belalang yg hampir reput
3. sehelai daun kering
4. sebatang kayu tumbang
.. kesan jalinan, ruang n bentuk msti timbul....

Soalan 4.  hahhh soalan ni mcm senang sikit... trial haritu tema yg sama..
1. pasu bunga terjatuh atas lantai
2. tanah brterabur
3. pokok bunga berselerak
4. serpihan pasu
jarak dekat.... jalinan, ruang n bentuk msti clear..

Soalan 5. aliran surealisme ni... macam menarik....
benda yg msti ada...
1. kita.... awak ler... mengembara ke angkasa lepas
2. kenderaan... berupa haiwan laut. seahorse... jerung... dugong... sotong... haaaaa ikan pariiiiii lawa
3. planet2
4. bintang2 bertaburan...
5. galaksi
kesan cahaya, bentuk n ruang mesti jelas

soalan 6.... hurmmmm susah...
msti ada
1. banglo 2 tingkat yg lama ditinggalkan
2. tangga rumah
3. lampu gantung yg cantik
4. perabot antik
situasinya... awk turun tangga n terpegun tgok lampu n perabot yg cantik tu..

haaaaaaaaaaaaaaa... jom cari gambar2 yg sesuai utk dijadikan bahan kajian...



 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.