PUISI TRADISIONAL - SYAIR

sesuai utk pdp BM nih...

Soalan Kerja Kursus PSV SPM 2017 dah keluar...

Yuhuuu awak2 semua... slalu asek tanya bila soalan kerja kursus nak keluar kan.... hahhh... klik sini ni... baca n pilih mana yg best...

1.  Seni Halus Arca Binaan - Kelab Muzik
2.  Reka Bentuk Industri - Kiosk Seni
3.  Komunikasi Visual - Pembungkusan Nasi Lemak
4.  Reka Bentuk Hiasan Dalaman -  Ruang Dalam Kabin
5.  Kraf Tradisional Batik - Bekas Menyimpan Komputer Riba
6.  Seni Halus Cetakan Stensil - Reka Corak Selimut Bayi
7.  Reka Bentuk -Iklan Transit
8.  Kraf Tradisional Anyaman - Beg
9.  Reka Bentuk Landskap Persekitaran - Model landskap Laman Rumah

ni ringkasannya... Pada pndapat sy, soalan yg senang n sesuai tentulah arca, pembungkusan, batik n cetakan selimut...

Kalau dah suka....

Hahhhh imej apakah ini?????
Tolong tumpukan perhatian pada huruf (x) tulisan tangan kat atas permukaan white board tu....
Special sangat ke sampai aku post kat sini? mestilah special kann....

Khamis lepas, aku masuk kelas 3 Takwa mcm slalu... bila dah mula ngajo, automatik msti nk conteng whiteboard..... tapi kat atas permukaan ada tulisan (x) matematik ni..... Aku baru mula nak menulis tapi nak jugak pastikan white board clear....tetiba....

Budak2 : Cikgu!!! yg tu tak boleh padammm (bunyi mcm menjerit sikit)

Aku        : Laa knape... ni guna permanent marker ke smpai xboleh padam... (aku cuit sikit kat tulisan tu... budak2 dah jeritt lagi...) Ehhh! ni boleh padam ni...

Budak2 :   Memangla boleh padam cikgu.... kami xnak cikgu padam tulisan tu...

Aku       :  Kenapa x boleh padam pulak?

Budak2  : Tulisan tu dah jadi kenangan cikgu... nanti kami dah x jumpa lagi tulisan tu... nanti kami rindu...

Aku       : Tulisan sape ni..?

Budak2 : Cikgu Matematik kami.. cikgu Zarina....

Aku      : Ooooo ni mesti kes tukar jadual baru ni....

Budak2 : yela cikgu... kenapa nak tukar cikgu bila buat jadual baru... kami suka dgn cara cikgu zarina..

Aku       : Saya tau dia mmg best... tapi dia garang dan tegas kan? (saje nak test pendapat budak... aku tau zarina mmg best... dia ada cara dia sendiri...)

Budak2  : Takkkkkkk

Aku       : Dia ngajo suara kuat dan banyak marah ke???

Budak2  : Takkk....

Aku       :  Dia ada banyak buat iklan n citer hal family tak???

Budak2  : Takkkkk la cikgu. Dia ngajo mcm simple jer... cara dia terangkan pun senang nak paham. Ktorg suka...

Aku....   : hahaha... awak baru tau yer.. Dia mmg dah lama best tau tak... banyak abang kakak tingkatan 5 pun suka dia... simple n friendly jer mase ngajo... tp student suka n cepat paham. Ramai jugak yang dapat A. yang dapat A+ pun ramai....

Budak2  : Yeke cikguuu.... Alaaaaaa kenapa dia x ajo kami lagi...

Kesimpulannya, x semestinya jadi cikgu tu kene garanggg, suara kuat2, tengking2... muka kene ketat sepanjang masa supaya student serius mase buat keje... Guna pendekatan mesra, santai tapi ada ciri ketegasan dan sesekali brgurau... denda tetap denda... Bagi aku cara ini lebih berkesan.. Kesannya, boleh jer budak jd cemerlang n hubungan tu x terputus w/p budak dah abes sekolah... (jemputan kenduri kawen oleh bekas2 student ni memangg boleh dikatakan tiap-tiap minggu ada)

Tula penangan cikgu... kalu dah suka.. dah sayang... tulisan pun suka nak tengok... tulisan pun jadi kenangan... kan kannnn




Shah Rukh Khan Portrait in 10 mins by Sritam Banerjee

mampukah aku....

hurmmm.. tetiba harini dah 12 DISEMBER 2016... bererti 2017 tinggal lebih kurang 18 hari jer... macam2 rasa ada..... lebih terasa terlalu banyak benda nk buat tapi xterbuat... ada perancangan yg tak terlaksana. benar, kita mampu merancang tetapi Allah yg menentukan... tapi ni bukan pasal tu... pasal terlalu banyak saangattttttttttt benda nak buat... kalu disenaraikan tu ada 100 benda nk buat dalam setahun, msti ada 10 perkara yg x terbuat. dan biasa yg x terbuat tu msti yg berkaitan dgn impian diri sendiri.... atau tugasan sendiri sama ada rumah atau projek sendiri

maknanya juga... cuti sekolah dah nak abes.. 26 hb dis dah kene g sekolah la para guru...

yg mampu aku siapkan cuti sekolah ni... banyakkkkkkkkk

tapi.....hadoiii sedihh.... ada yg x siap lagi ni.... bengong kepala aku...
1. cover page majalah
2. Galeri seni... ni paling paling paling palinggggggggg perlu pengorbanan... masa rm idea dll... n aku perlukan KAWAN utk share terutama idea..... mana kawan aku nihhhhh... aku x de kawan ke....budak2 mmg ada tolong. banyak tolong tp dorang mestilah SYMP... xleh mandai2
3. album/dokumentasi sekolah
4. banner utk letak kat dinding bangunan ibnu sina n ar razi
5. mural...
6. fotobuk sendiri.. ada 4 buku.... ada due date tu... kalu x burn jer rm... oder online
7. kalender sndiri.. online jugak
8. stor rumah... dah macam sarang tikos
9. laman yg dah macam hutan x smpt nk kemas
10. pokok durian musang king yg mahal tu x tanam lagi.. padahal beli dah lebih 2 bulan. dok dlm polybag lg..
11. pokok2 bunga dgn pasunyer sekali huru hara.... x smpt nk gembur tanah apa lagi bubuh baja.... siram pun 2 hari sekali...
12..projek2 peribadi... buat panting asek sekerat jalan jer.... hadoiiii....

Impian n angan2 tu mmg melangit... nak buat itu n ini... tu x termasuk mmber mintak buatkan cenderahati utk pelancong2 beli kat pangkor...

x masuk lagi blog aku yg terbengkalai ...

nak harap org/bos kesian n kurangkan tugasan... hahhh jangan mimpilaaa... oder lagi adalahhh

cmne ni....
mampukah aku melakukannya...... mampukah
mampukahhhhh
tinggal beberapa hari jer...
kalu dah keje nanti.... mampuih x sempat nk buat semua ni.....
Tuhannn... Allahhh yg maha besar... tolonglah aku.....
Hasil carian imej untuk ampunkan aku ya allah
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.