SEVENDAYS - MEMORI (Official Lirik Video)

Koleksi gambar langsir, corak batik dan gambar flora fauna

Yuhuuuu... ni utk yang berminat nak buat batik.. (Tugasan 6 - krsv psv spm)
Soalan ni best... tapi ada banyak proses kene buat...antaranya, mula2 kene cari gambar
pelbagai jenis langsir.

Hasil carian imej untuk beautiful curtain





ada macam2 jenis langsir zaman sekarang ni ek...
Ok, pastu kene cari gambar pelbagai jenis reka corak batik
ini corak pada batik terap.. namanya Parang Rusak
ini pun motif batik terap - kawung
reka corak motif  yang popular kat indonesia... fauna ayam jantan
ni contoh batik lukis/canting
batik lukis/canting

 reka cotak batik lukis/canting
Hasil carian imej untuk batik lukis terengganu
Hasil carian imej untuk batik lukis terengganu
Hasil carian imej untuk batik lukis terengganu
Contoh rekacorak batik pelangi/tie n dye pulak..
Hasil carian imej untuk batik teknik ikat dan celup



ni smua batik ikat dan celup teknik spiral yg bdk2 t6 buat...
dannn
pastu, cari gambar pelbagai flora
 bunga daisy
roses
Bunga cempakaa
buluh

Daun ni bentuknyer camtikkk
dan orchird
Pastu, gambar  motif geometri..




ok... tu dulu... cukup tu sebagai contoh utk awak2 buat panduan...
pasni awk kene buat catan realistik...
yang kene buat catan realistik tu gambar flora dan geometri tau!!!...Lukis gambar yang awak pilih n tampal sahaja. Nasihat sy, pilih gambar flora dan geometri yang jelas bentuknya supaya awak senang nak tiru... TIRUUUUU tau... cuba guna teknik watercolour

Koleksi Pelbagai Reka bentuk Jam Tangan dan hal benda

sesiapa yg suka nk pilih Tugasan 1 kerja kursus PSV SPM tahun ni.....mula2 kene la cari koleksi design jam tangan. Google image jer... boleh cari ikot jenama jam tu.. Swatch... omega... Rolex dll..pastu print...sebab nak tampal kat dlm buku folio tu nnt.
Hasil carian imej untuk mordern design of hand watch
ni design yg biasa... sempoi....
Hasil carian imej untuk beautiful design of swatch watch
ni sport sikit.
Hasil carian imej untuk mordern design of hand watch
bertambah unik... n kreatif
Hasil carian imej untuk beautiful design of swatch watch
yg ni lebih hebat...moden n cantik. tanpa nombor n penunjuk angka... kene pandai baca. (tapi kalu student buat style gini, hurmmmmm mmg nampak pemalasss la pulakkks)
Hasil carian imej untuk beautiful design of swatch watch
yg ni jenama swatch... jenama kegemaranku... Swatch ladies skin... tipis jer... ringan pulak tu. mmg rasa sgt selesa pakai..
Imej yang berkaitan
tgok design dalamnya...
yg ni  n yg bawah2 mmg colourfull... n cantikkkkkk2





Imej yang berkaitan
unik...
Hasil carian imej untuk mordern design of hand watch
woww bergaya
Hasil carian imej untuk mordern sport design of hand watch
nampak sporttt
Ok... pastu korg kene cari koleksi gambar pelbagai hal benda. Benda apakahhh??? Mestila benda yg berkaitan yg korg nk masukkan dlm design jam tu....Cuma benda tu, adakah benda alam semula jadi atau buatan manusia? hurmmm soalan x cakap pulak ekkk... pd pendapat sy, kedua2nya boleh tp benda yg remaja aktif n elegan gunakan la....
Hasil carian imej untuk pensel and pen
ni benda buatan manusia..
Hasil carian imej untuk ball
yg ni sgt sinonim dgn remaja aktif kan...!!

sgt sesuai dgn pljr lelaki..

Hasil carian imej untuk smartphone
Hasil carian imej untuk lipstick
utk remaja perempuan
Imej yang berkaitan
Imej yang berkaitan
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk book
Hasil carian imej untuk roses
benda semula jadi
Hasil carian imej untuk fruits
Imej yang berkaitan
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk fish
ni contoh2 sahaja... kalu rasa ok, boleh jer print n tampal dlm folio...

step yg ke-3.... Pilih mana yg berkenan ( 1-3 )utk dimasukkan dalam rekabentuk jam, kemudian buat LUKISAN atau CATAN REALISTIK... 
Sila buat catan ya.... realistik... 
 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.