Baby in blanket (persembahan dalam situasi sebenar)

baby pakai selimut.... bolehla tiru n lukis gambar2 bb  ni dah pakai selimut yg awk design tu... n warnakan














Hasil carian imej untuk painting baby sleeping  by watercolour

Screen Print your own t-shirts // How-To

macam muda ke tua..

hahahahah... sorila tajuk tu cmgitu... cuba baca citer ni sat (- utk cikgu... * murid)

- Bukak m/s 61 sekarang.

* Tajuk Kesan Ketagihan Media Sosial ya cikgu?

- Ya... awak biasa kan dengan tajuk ni.

* Biasa jugak... hari tu kita dah bincang sikit sblom ujian lisan BM.. mase tu tajuk pasal internet cikgu.

- ok bagus. ingat pun awak.. Sblom awak buat latihan ni masa cuti sekolah nanti, sy nak tanya awak ni... kat mana atau apa medium yang awak gunakan untuk bermedia sosial ni...

* smartphone....
* laptop....
* komputer...
* tablet... ipad
* mesti ada internet cikgu
* wifi...
* gajet cikguuuuuu
* data...online bla bla bla

-contoh media sosial?

* IG
* whatsapp
*wechat
* fb...
* twitter..blablabla..

- ok2 yelah.. betul smua tu... Tapi sy nak tanya jugak ni... Adakah fenomena bermedia sosial ni hanya menyerang satu golongan sahaja... atau siapakah sebenarnya golongan yang terdedah kepada aktiviti media sosial ni ???

* remajaaaa... budak sekolah cikgu...
* golongan muda....
* eh taklah... semua.. anak sedara saya baru 8 bulan dah pandai guna smart phone cikgu.. tengok movie smua...
* semua golongan ..... mak saya... bapak saya pun sibuk whatsapp cikgu...macam2 grup ada...
* nenek saya pun...

- ya betul... memang pekara ini telah dijangka atau yang diharapkan sebelum internet tercipta... inilah namanya dunia tanpa sempadan... semua golongan merasai kehebatan internet n media sosial ni serentak...kita boleh cari dan kongsi  maklumat, boleh simpan dokumen... boleh cari smula kawan2 lama yg lama x jumpa...

* betul cikgu...mak ayah sy setahun reunion ntah berapa kali... pastu bila dah jumpa kawan2 dorg tu, kami anak2 ni disuruh dok meja lain tengokkk kan dorg jer beraktiviti..  bosan la cikgu...

-hahahahah yeke.. Abes, ada ke beza penerimaan atau cara penggunaan antara golongan ni..

* ada cikgu.... mak2ke bapak2 ni slalu kalu nak taip kat wasap lambat... pastu nak touch skrin tu guna jari telunjuk jer ... nampak kaku jer..
* pastu asek x paham.. pastu tanya...cara send gambar...mcm2la.. bila dah tanya n kita taipkan atau pegang lama sikit, nnt mak kata... asek ko jer yang pegang, bila mak nak pandai...
* Ada yang nak sentuh skrin tu asek kene kuku jer cikgu... bunyi tu menyakitkan hati...

- hahahahaha... o awk mmg memerhati yer.... Kalu dorg tanya tu kene la tunjukkan... sbb kecekapan dah berbeza kerana pelbagai faktor... jangan jd mcm kurang ajar.. atau mcm kacang....

*lupakan kulitttt
*ktorg tunjuk la cikgu....
* tapi memangla cikgu... pastu, dorg kalu dah pegang gajet tu mmg 100% fokus sampai xleh buat benda lain... nnt bila kita tanya... dorg tanya.. apa.. apa.. apa?
*kalu kita kan cikgu, boleh 3 dlm 1.. smpai x perasan kita tgh jawap msj.. tgok Ig ke...

-ishhh ish ishh ishh awk2 ni... hahhh ape lagi yang awak nampak... ni dah mcm lari tajuk pulak ni...

* ringtone dorg lagu2 lama... pastu bunyi bukan main kuat... hahahaha
* kami silent... bengang la cikgu.. vibrate jer..
* kalu ktorg pegang gajet dorg marah.... asek gajetttt jer.. 24 jam gajet...bila nak study....Tapi dorg pegang lama2 boleh pulak......

-yela.. dorg dah x sekolah... tengah mesyuarat ke... jawab mesej penting ke...

*... kami pegang fon lama sbb buat homework cikgu... cikgu2 slalu bagi nota, homework ke dlm whatsapp group kelas ..jd mmg patotla ktorg asek tgok fon jer cikgu...

-tau... sy pun slalu bagi arahan dlm group jer...senang... Jadi ledakan fenomena media sosial ni menyeluruh.. terkena kepada semua golongan ... tanpa sempadan, kecuali individu yg anti sosial jer.. dok dalam hutan... jadi manfaatkan... fahami n tunjukkan kalu ada golongan yg x cekap. Ada apa2 lagi sblom sy teruskan...

* golongan berusia slalu guna facebook... org sekarang banyak guna Instagram cikgu... ig...
* oii ada lagi .. ok cikgu sambung...

- ahahahah... awk ni... sy ni golongan brusia la yer... sbb x bukak akaun IG.. malas la nk layan banyak laman sosial... fb.. emel... blog... cukupla tu.. Ok.. tgok smula m/s 61. grafik tu dah ada isi2 kesan ketagihan media sosial... awk cuma buat berpandukan isi2 tu. ingat yer.pasal isi tersurat dan tersirat...
ok selamat bercuti.. n siapkan lathan bertulis ni kat umah...

=awak nampak tua ke muda masa mengendalikan smartfon
=kalu ada kenyataan yang seupa tu... maknanya tua la tu..


Hadiah Hari Guru....

Mse hari guru baru ni.... mcm biasa mmg akan dpt hadiah macam2 dr student... tp hadiah yg ni agak pelik n lari sikit dr kebiasaan.. 
Suka tak??? 
ehhh mana x suka ... dapat hadiah kan.. mestilah suka.. hadiah ape pun sy suka...
 Jambangan bunga kertas ni ex student ni yg buat sendiri.... student seni la katakan... mmg kreatif..
 tp... tgok... ada panadol actifast....
 ada minyak angin aromaterapi.... x penah dapat hadiah gini... kasut, kain, kain batik, tudung, kek tu biasa kan.. 
 yg ni paling suka.... 
 ada pen hitam n pen biru...
 lengkap dgn pen merah....
 hahahah pembaris pun ada....
 n ucapannya......
 dan... tgok apa alasannya utk bg panadol... pembaris.... n ingatannya...
nak tau sape bagi..... niha.. budak bertuah yg sama tarikh lahir dgn aku....
P/s terima kasih jugak pd student yg lain,  cgu x post kat sini bukan bermakna cgu x suka atau x sayang yer....  tp mgkin next time

10 Pohon Paling Unik yang pernah Ada di Dunia

10 Pohon Paling Unik yang pernah Ada di Dunia

blog best nih...

harini jalan2 terjumpa satu blog best.. ada latihan BM yang lain sikit n tersendiri. sesuai sgt dgn format periksa masa kini...

terima kasih funcrayons.blogspot.com.my... nnt sy singgah selalu tau...

Kinetic Sculpture Timelapse / Build UP LLC

How to Make a Kinetic Sculpture

Bengkel MASTER WATERCOLOUR - Sifu Koay Shao Peng

Assalamualaikummmmm...
Hurmmmmm lama x jumpa kat sini kannnn..... ape kisah ni....
Kisah : BENGKEL The MASTER of WATER COLOUR
Anjuran : BONANZA Distributor Sdn. Bhd.
Peringkat : Negeri Johor
Tarikh : 11 April 2017
Geng dari KLUANG : Pian Soffian & Murni Azilin, Fatehah n aku
Tempat : Muzium Tokoh Johor, JB
Master Artis : Koay Shoa Peng

ini kisah Bengkel The Master of Water Colour anjuran BONANZA Distributor yg fofular tu... Bila dapat offer ni aku tgok dulu siapa artis yg mengajo... (sbb thn lepas dah penah pegi bengkel bonanza ni kat Kluang. jadi, harapan tu biarla ada artis yg mmg master. bukan sbb mse kat Kluang tu x best tau... BEST jugak.. si Izzati Bonanza yg jd fasi mase tu)
skali yg ngajo artis yang terer watercolour yg karyanya ada kat buku feringgi dr Penang tu... aku ada 8 buah buku dia n jd sumber rujukan budak2 sekolah...  terutamanya kalu nak jawab soalan kertas 2 PSV SPM

 Cgu Halida Bakri best friend kat MPSAH dulu dah tunggu aku kat kafe Muzium Tokoh Johor
 Benda Baru yg aku suka..... tau x ape ni????
 Mr. Koay Shao Peng tengah kenalkan jenis2 berus utk watercolour. Sifu ajar teknik wet on wet dulu...
 teruja dah ni.... Fatehah, aku n halida... perasan x bekas air kaler oren tu... Bonanza ada jual multicolour ni... RM8.00 jer... best.. bila x nak guna jadi leper... produk inovasi ni...
 Sifu berjalan2... beri tunjuk ajar..
 rakam kenangan dgn kaklitangan bonanza... yg pakai tudung pepel tu itula izati... ada karisma bila mengajo..
 hurmmm i beli buku sifu ni... baru lepas mintak tanda tangan
 ni karya catan wet on wet tadi...
 kami semua...
Sifu ajar teknik2 lain dlm water colour... kalu stakat guna garam, straw n lilin tu dah biasa... ni ada guna teknik ubat gigi, plastik wrapper, kertas pasir,  surat khabar, sponge (helo bukan sapu kaler kat kertas guna sepan mcm mse kita sekolah dulu) dll...
 Terjumpa Yuszairi n cgu Norazlan Artgeng...
 Sifu ajar painting... langit x semestinya biru.... pokok x semestinya hijau... muka x semestinya skin colour...
 Hasilnya... karya imaginasi...
 En. Azhar... individu penting dr JPNJ yang merealisasikan bengkel ni...
 majlis penutup.... sesi ebrgambar ler....
 kami semua
 halida, sifu n aku... heheheheh
 Aku, cgu norazlan, pian, murni, En. azhar JPNJ, Mr.Chrisstoper, Fatehah n Halida...
 Dorg bestfriend rupanya... si murni n en. azhar... sama batch kat Uitm..
 Taraaaaa... cantik bangunan ni... tp x smpt masuk dalam.... kesimpulannya, bengkel ni best... w/p banyak jugak skill yg mmg dah tau, tp ada jugak banyak skill yg baru... n smua ni mcm refresh jugak... n terapi.. sbb dpt jugak kluar dr kepompong yg sesak... keje sekolah tengah banyakkkkkk sangat.... bila sesekali dapat kluar ni, hadoiiii mmg heavennnnn.....



 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.