10 Pohon Paling Unik yang pernah Ada di Dunia

10 Pohon Paling Unik yang pernah Ada di Dunia

blog best nih...

harini jalan2 terjumpa satu blog best.. ada latihan BM yang lain sikit n tersendiri. sesuai sgt dgn format periksa masa kini...

terima kasih funcrayons.blogspot.com.my... nnt sy singgah selalu tau...

Kinetic Sculpture Timelapse / Build UP LLC

How to Make a Kinetic Sculpture

Bengkel MASTER WATERCOLOUR - Sifu Koay Shao Peng

Assalamualaikummmmm...
Hurmmmmm lama x jumpa kat sini kannnn..... ape kisah ni....
Kisah : BENGKEL The MASTER of WATER COLOUR
Anjuran : BONANZA Distributor Sdn. Bhd.
Peringkat : Negeri Johor
Tarikh : 11 April 2017
Geng dari KLUANG : Pian Soffian & Murni Azilin, Fatehah n aku
Tempat : Muzium Tokoh Johor, JB
Master Artis : Koay Shoa Peng

ini kisah Bengkel The Master of Water Colour anjuran BONANZA Distributor yg fofular tu... Bila dapat offer ni aku tgok dulu siapa artis yg mengajo... (sbb thn lepas dah penah pegi bengkel bonanza ni kat Kluang. jadi, harapan tu biarla ada artis yg mmg master. bukan sbb mse kat Kluang tu x best tau... BEST jugak.. si Izzati Bonanza yg jd fasi mase tu)
skali yg ngajo artis yang terer watercolour yg karyanya ada kat buku feringgi dr Penang tu... aku ada 8 buah buku dia n jd sumber rujukan budak2 sekolah...  terutamanya kalu nak jawab soalan kertas 2 PSV SPM

 Cgu Halida Bakri best friend kat MPSAH dulu dah tunggu aku kat kafe Muzium Tokoh Johor
 Benda Baru yg aku suka..... tau x ape ni????
 Mr. Koay Shao Peng tengah kenalkan jenis2 berus utk watercolour. Sifu ajar teknik wet on wet dulu...
 teruja dah ni.... Fatehah, aku n halida... perasan x bekas air kaler oren tu... Bonanza ada jual multicolour ni... RM8.00 jer... best.. bila x nak guna jadi leper... produk inovasi ni...
 Sifu berjalan2... beri tunjuk ajar..
 rakam kenangan dgn kaklitangan bonanza... yg pakai tudung pepel tu itula izati... ada karisma bila mengajo..
 hurmmm i beli buku sifu ni... baru lepas mintak tanda tangan
 ni karya catan wet on wet tadi...
 kami semua...
Sifu ajar teknik2 lain dlm water colour... kalu stakat guna garam, straw n lilin tu dah biasa... ni ada guna teknik ubat gigi, plastik wrapper, kertas pasir,  surat khabar, sponge (helo bukan sapu kaler kat kertas guna sepan mcm mse kita sekolah dulu) dll...
 Terjumpa Yuszairi n cgu Norazlan Artgeng...
 Sifu ajar painting... langit x semestinya biru.... pokok x semestinya hijau... muka x semestinya skin colour...
 Hasilnya... karya imaginasi...
 En. Azhar... individu penting dr JPNJ yang merealisasikan bengkel ni...
 majlis penutup.... sesi ebrgambar ler....
 kami semua
 halida, sifu n aku... heheheheh
 Aku, cgu norazlan, pian, murni, En. azhar JPNJ, Mr.Chrisstoper, Fatehah n Halida...
 Dorg bestfriend rupanya... si murni n en. azhar... sama batch kat Uitm..
 Taraaaaa... cantik bangunan ni... tp x smpt masuk dalam.... kesimpulannya, bengkel ni best... w/p banyak jugak skill yg mmg dah tau, tp ada jugak banyak skill yg baru... n smua ni mcm refresh jugak... n terapi.. sbb dpt jugak kluar dr kepompong yg sesak... keje sekolah tengah banyakkkkkk sangat.... bila sesekali dapat kluar ni, hadoiiii mmg heavennnnn.....



KOLEKSI GAMBAR NASI LEMAK

Jom cari gambar nasi lemak... ni untuk yang buat soalan pembungkusan...Soalan No. 3
Hasil carian imej untuk nasi lemak daun pisang
Hasil carian imej untuk nasi lemak daun pisang
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk nasi lemak daun pisang
Hasil carian imej untuk nasi lemak sedap
Hasil carian imej untuk nasi lemak pandan
Hasil carian imej untuk nasi lemak pandan
Hasil carian imej untuk nasi lemak pandan
Hasil carian imej untuk nasi lemak aiskrim
yg ni pelik sikit... nasi lemak ais krim
Hasil carian imej untuk nasi lemak kfc
ni nasi lemak KFC
Hasil carian imej untuk nasi lemak kfc
ni nasi lemak kat atas kapal terbang... airasia
Hasil carian imej untuk nasi lemak marrybrown
ni nasi lemak marrybrown
Imej yang berkaitan
ni Nasi lemak Cik Chom... ada sotong besar.... sedapppppp sangattt... kalu nak rasa, silalah pergi restoran ni kat batu pahat....sbnarnya area sri gading... hadoiiii kecur air liur...
Hasil carian imej untuk nasi lemak burung puyuh
ni nasi lemak burung puyuh...
adoiii stress la cari gambar nasi lemak utk awak ni..... jadi lapar pulak saya....

Koleksi Gambar Flora... dan Fauna

Awak2... dalam soalan 6 (cetakan selimut bayi) mintak motif flora ATAU fauna tau... jadi boleh pilih satu.. ni antara contoh motif flora.... bunga, daun, sulur, akar, ranting dan buah tu termasuk flora ya...
Hasil carian imej untuk beautiful flower images
Hasil carian imej untuk beautiful roses images
Imej yang berkaitan
Imej yang berkaitan

Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk beautiful sunflowers
Hasil carian imej untuk beautiful leaf images
Hasil carian imej untuk beautiful leaf images
Hasil carian imej untuk pokok bunga langsuir
Hasil carian imej untuk pokok sulur paut
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk morning glory
morning glory/ seri pagi
Hasil carian imej untuk bunga kemboja cina
kemboja cina
Hasil carian imej untuk strawberry
Hasil carian imej untuk apples
Hasil carian imej untuk bunga kemboja
bunga kemboja
OK... skrg meh cari imej FAUNA pulak,,, bukan gambar kartun tauuu
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk cute panda bear
Imej yang berkaitan
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk cute monkey
Hasil carian imej untuk cute monkey
Hasil carian imej untuk ladybug
Hasil carian imej untuk rabbits
Hasil carian imej untuk cute cats
Hasil carian imej untuk cute birds
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk cute guppy fish
Hasil carian imej untuk butterfly
Hasil carian imej untuk cute giraffe
Hasil carian imej untuk cute giraffe
Hasil carian imej untuk cute elephant
Imej yang berkaitan
Hasil carian imej untuk lions
Hasil carian imej untuk dinasour
banyakkkkk kan contoh gambar fauna.... ni sikit jer sy masukkan.... selebihnya awk carila sendiri



 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.