Jom g Ho Chi Minh City..!!! (4.. hari terakhir)

Hari Keempat : 29 Mac 2014
Yippi yippi dah nak balik hari ni... x boleh lama-lama kat sini.... lagi lama lagi pokai kang... asek nk membeli jer...
Bangun pagi semua barang dah 85% siap kemas... Sarapan pagi Nothirp tolong ambekkan... nasi goreng kicap n kopi panas... (mlm td muntah kopi... pg ni pulak pipis kopi... adoiii bahaya betul ni...kopi utk sarapan td aku masukkan dlm botol... tiru mardhiah la tu. Kopi tu jadi bekalan spjg jalan nk ke airport. aku n kak manis yg minum ) 
Hah.. jam 11 pg nnt dah nk check in kat airport.. Tapi masih ada masa utk memenuhkan beg n belian terakhir... hamboiiiii ada ruang lagi ni.... boleh sumbat lagi ni..
Maka..... pagi2 tu.. kami pegi Ben Thanh Market lagi.... tgok jalan tmpt pasar malam pun masih lengang lagi...
kalini aku n ikha masuk bahagian kiri... bahagian kraftangan... nk cari cenderadurja kecik2... (sebelah kanan kain2 cotton mcm yg kami pegi hari pertama haritu)
Dapatla dompet/purse 12 buah drp kain n bersulam.... Ikha dapat beg sandang belakang yg mmg cari dr awal jenama Kipling... 
Jalan punya jalan... dapat la baju kurung bersulam batu kain  viscose... cantik... amek 2 pasang... aku n mybonda punya... pastu beg prada kaler putih... hahah dia bg RM210... aku tawar smpai jd RM...... hahah teka!!...mmg x masuk akai... muka penjual tu mmg masam gila la tp dia bagi jugak... Masa  pagi tu mmg pendek... mcm xsmpt nk pikir n capai apa barang yg nk dibeli lagi... hahaha w/p sebenarnya dah lebih satu beg ni.. (lupa nk snap hasil tangkapan/barang dagangan...apa tidaknya, balik Msia terus agih2 n terus lupa)
Lagi satu, aku mmg x tahan tgok buah ciku tu... besar2 n sgt manis... smlm2 dah beli n dah makan...  Rasa mmg nk beli n bawak balik Msia...tapi x tau nk letak mana ... msti penyek gila ... smua kawan x setuju bila aku nk buat buah tangan utk org kat umahhh... (adohhh ngences semula mse aku menulis ni.... mmg sedapppp)
Babai bilik... 3 malam kami tdo kat sini... selamat tanpa gangguan... 
cuma sekali tu ada blackout sekejap.... w/p seram jugak sbb dinding n pintu bhgn depan bilikku tu semua kaca transperant... tp selamat... n ada langsir teballl
Jam 10.30 semua dah ada kat lobi utk siap2 ke airport.... Packaging... kemaskan bagasi... balut n ikat ketat2 utk jenis plastik.. Le Anh Tuan tolong dgn baik hatinya
Sempat 'peace'...
lagi... tgok banyaknya beg kami... semua dah beranak dahhh
bergambar lagi... dr kiri.. nothirp, cikgu Nahar, akuletu n kak Manisah..hehehe aku pakai baju beli kat pasar malam semalam... besooo... ok tak??
yg ni bertambah dgn isteri Cikgu Raof, Ust Ahmad n isterinya....
Ni pintu n tangga masuk hotel Thanh Le
Beg2 di lorong ke hotel... pekerja hotel tolong bawak ut masukkan ke dlm bas...
hahhhh bersusun dah semua beg utk disumbat dlm bas...
hahahah Ikha n Le Anh Tuan...
dgn Cikgu Ikin pulakks.. 
Kak Manis... penjual kipas n anaknya yg tengah nanges... n ikha... gambar kenangan semua ni... ntah bila lagi akan sampai ke bumi Vietnam ni kannnnn....
Yeahhhh dah sampai di Ho Chi Minh International Airport.... kebanyakan org Malaysia yang beratur utk urusan luggage... dlm 150 org termasuk group aku ada rasanya... Tula... drp semalam2 mmg asek terjumpa org Msia jer kan... n ntah knape dr hari pertama ringan jer mulut utk tanya sesapa jerr yg aku yakin dr msia... "dari mana?' "Bila sampai?' "Bila balik?' n yg memeranjatkan aku jumpa kawan lama yg dah 16 tahun x jumpa kat HCM... si Surayar Ismail dari Kelantan...
ni cenderamata yg ada dijual kat airport tu... kad ucapan 3D..
lukis kaca..... lama jugak tunggu kat sini...
Dlm jam 1.30 ptg kami masuk ke perut AirAsia ni....
Selamat tinggal bumi Ho Chi Minh, Vietnam... byk rahsia ilmu Allah n kenangan indah yg kami dapat w/p sekejap jer melancong bersama dengan  kawan2 baru yg kebanyakkan dr Perak tu.... Biasala, trauma naik flight masih tidak surut. Tapi masing2 'berbunyi' jugak bila dah selamat  mendarat di LCCT.
Dlm jam 3.40 ptg dah mendarat di LCCT Sepang.... Mse tu hujan...
Jarang jumpa payung ni.. hahah kalu x ujan dia x kluar... tu yg jakon nk snap jugak tu... momentttt
Dan gambar payung merah ni mengakhiri celoteh aku... yg panjangnya mcm assignment ni.... Terima kasih n salam ukhuwah utk Cikgu Nahar n geng2 satu trip ni....Cikgu Raof n isteri, Kak Norehan Ann n suami, Kak Noriah n suami, Kak Hajah n Abang Aji (sori x ingat nama), Ikin n ibunya, Mardhiah n suami, Faridatul Akmal n kakak2 iparnya... Ciksu, Kak Hasmah, Otomen Shah..... dan rakan sekampung dr kluang... tentula Kak Manisah... Nothirp n Syahmi Zulaikha....
Kalau ada sumur di ladang
boleh saya menumpang mandi
kalau ada umur yang panjang
boleh kita berjumpa lagi....

 Kalau ada jarum yg patah.....
haaaaaa kannnnn mengarut..... sambung sendiri la yerkkk....
Kami berpisah stelah urusan bagasi selesai... siap2 semua perkara... sampai Kluang jam 12 malam...

Kalu ada yg berminat nk baca cerita HCM versi mylinart.blogspot ni... boleh klik sini jer...
dannnn 



2 arts:

Jom Kongsi said...

Wah! merayap sakan nampak...mohon tukar link blog ya..
http://www.infoanda.net/

Wak Gelas said...

wahhh sonoknyer gi HCMC tuu., ehhee

Post a Comment

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.