XPDC ke Bangkok - Pattaya ...... 5

Hari kelima dan terakhir- 29 Mei 2013

ehhhh... mcm baru sekejap jer tetiba dah nak balik dah kan... mse mula sampai haritu, macam lama sangat amek trip 5 hari... sblum tinggalkan bilik yg cantik di The Egypt Boutique ni.... amek dulu gambar sbg kenangan... ntah bila akan sampai sini... rasanya x sampai dah... ni katil... aku n nora dpt satu katil single n double.. sah2 double aku punya...hehehehe... dekorasinya mmg firaun punya cerita....
kerusi rehat... terendak lampu... suma gaya firaun... cermin transperant tu bilik air... kalu mandi bukak lampu mmg nampak laaaa... hahahah
Cermin muka Firaun... 
air mineral free... The Chaleena Hotel....
Lobi..... The Egypt Boutique...
Lobi lagi....( harini pendek jer masa ada kat Bangkok kannnn... jam 10 pagi nnt kami dah kena naik flight... jam 9 msti dah sampai airport.... jd amek gambar jela keja kami... sebagai kenangan hari terakhir)
ni kat depan pintu masuk hotel... bye bye Bangkok...
Terima kasih Kak Manis n Abg Lannn... mmg sporting... fleksibel... mesra alam... murah hati... n banyak cerita2 menarik oleh abg lan yg banyak pengalaman...
terima kasih tengku n zairul..korang pun ape kurangnya..best..!!.. gaya posing tu mcm hero ironman...siap ibujari sangkut kat poket...  heroinnya pulak sempat pakai kasut yg dibeli malam tadi... cantik jugak...
Highway menuju airport....  kat sini ada satu kejadian kelakar... mse lalu kat tol, ada satu bunyi alarm yg sungguh pelik... bunyi jeritan manusia... macam menjerit sbb kena langgar.... ntah patah kaki ke ntah tangan si pekerja tol tu... mse aku toleh belakang, aku nampak kepala n tangan melambai2 keras....serta merta sukree brek... rupa2nya sukree lupa nak bayar tol...  
Don Mueang International Airport
Tinggal kenangan... Bye Sukree.(baju merah).. terima kasih... kapkunkap... Ayat akhir sukree, "ni group kecik yg mmg best... rasa mcm adik beradik jer"... harap2 ni ayat jujur... "contact sy kalu nk ke thailand lagi" katanya lagi....
Kami... dr kiri... Abang Lan, Kak Manis, Nora, aku lerrrr, Zairul n Tengku Ismariza...
Dalam airport... Pun masih ada nilai kesenian... Kak manis n nora.. Terima kasih Nora... sudi terima pelawaan utk join trip ni... ko mmg pandai menyesuaikan diri dulu kini n mudah2an selamanya...
Kami berempat balik dulu... tengku n zairul naik flight jam 12 nnt... sempat kami berposing kat tv/ skrin besar yg menampakkan fizikal kami... ada kamera video la tu... best pulak main2 kat skrin ni...
Abang lan n kak manis.... mcm kat kota New York...
Kak manis kene buli....
Heheheh kami... kira jakun jugak laaaaa... (mengaku ponnn) lepas kami jakun kat situ, lagi ramai org berkumpul kat situ...
Sebelum masuk ke perut AK1941... ada byk tempat shopping kat sini... Duty Free... Jadi kalu duit Baht masih banyak... bolehlah beli lagi.... Ni T.shirt Lacoste.. produk keluaran Thailand yg terkenal. Harga offer ni.. Harga asal 2940.00 baht... (RM240) jadi 2100.00 baht.. (RM210)..
ni lg satu bukti kekreatifan org thailand... teka beg ni dibuat drp apa???  ada yg dibuat key chain dll..
(Ni pandangan kota Bangkok dari udara.. padat.. 4 kali besar dr Kuala Lumpur.. kata sukree haritu)
Dan.... jam 10pg waktu Bangkok (11.00 waktu Msia) kami bergerak pulang.... Bye Bangkok... Bye Pattaya... Bye Thailand... Ada byk perkara menarik yang ada di Thailand... dan percutian ini adalah antara
percutian yg amat bermakna n byk pelajaran... sama ada yg tersurat atau tersirat...Apa yang pasti, ada sesuatu yg amat kami rindui... terutama makanannya... pulut mangga, sup ekor, jus mangga, jus anggur, aiskrim kelapa muda... gula2 kelapa....dll...ohhhhhhhh
 Rasa 2 jam 15 minit tu terlalu sekejap utk smpi ke LCCT berbanding mse pegi.. yela, dpt duduk ngn nora... ada mcm2 cerita... xsempat nak rasa mabuk...Jam 1.15 ptg dah sampai LCCT dah...Nora terus bergerak balik ke Kuala Selangor....Kak Manis n Abg Lan terbang ke Bintulu jam 5... aku balik kluang dgn zairul n tengku..
Kalu ada yg berminat nak baca tentang apa yg menarik di kota Bangkok dan Pattaya.. bolehla baca/klik sini..
cerita hari kelima...
Buat Nora... Kak Manis, Abang Lan, Zairul n Tengku..... Akhirnya siap jugak assignment ni... nak markah.../ ganjaran...hahahaha...toinkkkkktoinkkkkggggg











4 arts:

nora shaari said...

tetap mnejadi pembaca yang pertama....jam dah pulul 3.40 pagi lagi....

Tengku Ismariza said...

5 bintang

mylin said...

yipiiiii...yipiiii...dpt 5 bintang.....tq3
Nora... x penat ke jd burung hantu dr dulu...

nu prep said...

oh nikmatnya klu dpt tdo kt hotel piraun tu ngn taigirl..msti jdi tigershow..xpn tdo ngn lingirl je lh..jom kta g mylin..

Post a Comment

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.