Cubaan yang gagal....

Satu cabaran bagi photographer x bertauliah yang baru nak belajar...terutama nak amik gambar objek bergerak..mmg payah...kena tangkap banyak2....tengok ler mana yang ok...
Aku punya lecturer dulu ajar...lens kamera kena follow objek tu....bila sampai angle yang sesuai barulah press button.


Pastu...aku cuba guna mode dial sports action...tapi x berapa menjadi lah.....




Tengok anjing ni....kan tak tepat ...macam goyang gitu...pastu jauh sangat pulak tu.. walaupun dah pakai zoom lens 75-300mm tapi malu nak cari sudut yang menarik...tu pun kelemahan gak...kira gagal la ni... cuba lagi...
yang ni...ok sikit la kot....objek kurang bergerak....hmmm..apalah yg adik2 ni tengok kat atas tu.......gelap je gambar ni.....masa ni aku x cekap lagi nak adjust color tone (White balance) ngan setting ISO... main belasah jer....Belajar daripada kesilapan.....n kegagalan kan...Suma gambar ni aku amik masa Dato Hishamuddin rasmikan majlis pelancaran komuniti polis daerah Kluang..

3 arts:

adique said...

keep trying dear :)

mylin said...

Tq...mmg kena byk belajar lagi...ingat nak mintak tunjuk ajar dr mamat photographer yg tunang dia cikgu kt T6 tu... mamat tu byk ilmu tau....

Anonymous said...

eko ni mylin mcm2 dibueknyo..org torjunpayung poun ko gamba,budok2 terngango pn ado..anjing koja polis..ni apo ni karnival main mercun apo..den ingatlh byk loih gamba2 yg tak senonoh ko amik..betul yo..hasil soni la tu..bahayo kalo sapo2 yg dok sekeling eko..suma eko gambo..kaki lo..gigi..lubang idung..punggung..lalat kawin..kucing kawin..anjing sodang koncing suma ado..alahai mylinart eko ni mmg spesel la..jumpo laie u..babai..

Post a Comment

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 mylinart |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.